Ahmedinejad BM Kararını Çöpe Attı!

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'dan BM'nin yaptırım kararına sert tepki verdi. Ahmedinejad, BM kararının kendileri için değerinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyi'nin İran yönelik olarak kabul ettiği yeni yaptırımlar kararının hiçbir değer taşımadığını ve "kullanılmış bir mendil gibi çöp kutusuna atılması gerektiğini" söyledi. Ahmedinejad, ziyaret ettiği Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu kararın hiçbir değeri yok...Çöp kutusuna atılması gereken kullanılmış bir mendil gibi" dedi.

İran: Uranyum zenginleştirmeye devam edeceğiz

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) daimi temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, yaptırım kararına rağmen uranyum zenginleştirme faaliyetlerine devame edeceklerini söyledi. Askeriye, "Hiçbir şey değişmeyecek" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanparast ise tasarının kabulünü, "yanlış bir önlem" olarak değerlendirerek, reddetti. İran devlet televizyonunun haberine göre Mihranperest, söz konusu kararın "durumu daha da karmaşıklaştıracağını" söyledi.

Editör: TE Bilişim