'Adaylığını Benden Gizlediler'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, evinin bahçesindeki çardakta yaklaşık 20 milletvekili ile bir araya geldi. Bu esnada Baykal'ın elindeki dosya dikkat çekti.

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, aralarında parti Genel Başkan yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, İstanbul Milletvekilleri İlhan Kesici, Mehmet Sevigen, İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın da bulunduğu yaklaşık 20 partili ile bir araya geldi. Milletvekilleri, Baykal ile evin ön bahçesindeki çardağa geçti. Baykal'ın çardağa gelirken elinde bulunan dosya dikkat çekti.

Baykal CHP'nin genel başkansız kalmayacağını, yoluna devam edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için de "Ben geniş mutabakat istemiştim, adaylığı benden gizlendi." dedi.

Baykal "onursal genel başkanlık" önerisine de şu sözlerle karşı çıktı: "Kurucu genel başkan Atatürk iken bu öneri boş."

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olabileceğini ilk olarak kendisinin gündeme getirdiğini, ancak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını televizyondan öğrenmeyi de yadırgadığını ifade ederek "Tabii ki kimse kimseden icazet alacak değil ama bana bilgi verilmeden yangından mal kaçırır gibi bu işe girişilmesi beni üzdü" diye konuştu.

Bir grup CHP'li milletvekili, Baykal'a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Edinilen bilgiye göre milletvekilleriyle buluşmasında hayli neşeli ve morali yüksek olan Baykal, istifasının ardından yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstifasının ardından CHP'li yetkililerle konuştuğunu, bir aday çıkarsa, örgüt ve parti yönetiminin de desteklemesi durumunda kendisinin de bu adaylığı değerlendireceğini ifade ettiğini anımsatan Baykal, "Bana sonucu bildirin dedim. Bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra arkadaşlarımın bana bilgi vermesini beklerdim" dedi.

"Sav, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumlu bakmamıştı"

Baykal, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olabileceğini ilk olarak yerel seçimlerden sonra kendisinin gündeme getirdiğini de anımsatan Baykal, istifasının ardından Genel Sekreter Önder Sav'dan Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı için örgütün tam desteğinin sağlanmasını istediğini, ancak bunu gündeme getirdiğinde Sav'ın, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını olumlu karşılamadığını bildirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendisine bilgi verilmeden açıklanmasını ve olayı televizyondan öğrenmeyi yadırgadığını ve nazik bulmadığını belirten Baykal, "Tabii ki kimse kimseden icazet alacak değil ama bana bilgi verilmeden yangından mal kaçırır gibi bu işe girişilmesi beni üzdü" diye konuştu.

"Onursal başkanlık önerisi anlamsız"

Baykal, Kılıçdaroğlu'nun "Baykal isterse Onursal Başkan olabilir" önerisini de değerlendirirken "Kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan partimizde Onursal Genel Başkanlık gibi bir makam olamaz. Bu öneri anlamsız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim