Adalet Bakanı'ndan PKK Açıklaması 
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütü PKK üyelerinin nasıl serbest bırakıldığı sorularına karşılık, “Bir bakan olarak benim bu süreçte yapılan yargılamaya şu ya da bu şekilde etki etmem mümkün değil” dedi.

Ergin, TBMM'de gazetecilerin, “PKK'lıların nasıl serbest kaldığı merak ediliyor. Etkin pişmanlıktan yararlanmadıkları söyleniyor” demesi üzerine, şunları söyledi:

“Mahkemelerin aldığı kararların ya da savcılıkların vermiş olduğu kararların nasıl olduğunu bana soruyorsanız, bugüne kadar gene sorun. Bunlar, soruşturmalar tamamen savcılıklar tarafından yapılıyor, kararlar mahkemeler ve hakimler tarafından alınıyor. Dolayısıyla bir bakan olarak benim bu süreçte yapılan yargılamaya şu ya da bu şekilde etki etmem mümkün değil. Müdahale etmem, değerlendirme yapmam doğru olmaz”


Bir gazetecinin İmralı'ya yeni mahkumların ne zaman gideceği sorusuna, “Çalışılıyor” karşılığını veren Ergin, “Belli olduğunda sizinle paylaşılır zaten” dedi.

Ergin, bir başka soru üzerine de, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) “Etkin pişmanlık” maddesinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise “Şu anda elimizde öyle bir şey yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim