ABD’den, Venezüella ile Çalışan Petrol Şirketleri ve GemilerineYaptırım!

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrolü Dairesi, dört şirketin ihlallerine karşı yaptırım açıkladı ve Venezuela petrol endüstrisiyle yaptıkları operasyonlar nedeniyle dört gemiyi bloke mal olarak tanımladı.

Yaptırım eylemlerini duyurduğu resmi açıklamada, ‘’ABD, Venezuela'nın petrol varlıklarının, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun gayri meşru rejiminin yararına kullanılmasını kabul edilemez  ve bu tür faaliyetlerin, Venezuela’nın ABD mali sistemine erişimini kaybetme riskini kolaylaştırıyor.’’ dedi.

Bu eylemin nedeninin, zamanlamasından ötürü, İran'dan Venezuela'ya yakın zamanda yapılan petrol sevkiyatı olarak görülüyordu. Benzin taşıyan beş tankerden sonuncusu Venezüella'ya ulaşmış, Venezuela hükümet yetkilileri ise A.B.D yetkililerinin söylemlerini umursamıyordu.

İran ayrıca, IMO'nun ABD'nin gemiye müdahaleye yönelik tehditlerine karşı destek çağrısında da bulundu. İranlı yetkililer ayrıca, Venezuela tarafından talep edilmesi halinde benzin sevkiyatlarına devam etmeye hazır olduklarını ABD yönetimini iğneleyici bir ifadeyle açıkladılar.

Hazine Sekreteri Steven T. Mnuchin, “Yasadışı Maduro rejimi, Venezüella'nın rejimin kârı için doğal kaynaklarının sömürülmesini sürdürmek için denizcilik şirketlerinin ve gemilerinin yardımına başvurdu” dedi. “ABD, bu yozlaşmış rejimi destekleyenleri ve Venezüella halkının acılarına katkıda bulunanları hedef almaya devam edecek.”

Bu eylemler aracılığıyla ABD ayrıca, Başkan Maduro rejimine finansal kaynaklar sağlamaya devam ederken sakatlamaya çalıştığı Venezuela’nın petrol sektörünü hedef alıyor.

Özellikle belirtilen eylemler ve şirketler:

- Marshall Adaları'nda bulunan ve şubat ayının ortalarında Venezuela petrolüyle seyre çıkan açan bir gemi olan Voyager'ın tescilli sahibi, Afranav Maritime Ltd

- Yunanistan'da Şubat ayının ortalarından Şubat sonuna kadar Venezuela petrolüyle seyretmiş  Malta bayraklı ham petrol tankeri Chios I'in kayıtlı sahibi, Seacomber Ltd.

- Marshall Adaları'nda Venezuela'dan petrolle seyreden Bahama bayraklı bir ham petrol tankeri olan Seahero'un kayıtlı sahibi olan Adamant Maritime Ltd.

- Nisan 2020'nin sonlarında Venezuella limanlarından seyre çıkan, Marshall adaları bayraklı ham petrol tankeri  Voyager I gemisinin kayıtlı sahibi, merkezi Marshall Adaları'nda olan Sanibel Shiptrade Ltd.

ABD'deki mal varlıklarına el konulacak!

ABD, eylemi duyururken, “ABD'de bulunan kişilerin mülkiyetine el konulacak ve her türlü menfaatleri engellenerek OFAC'a bildirilecektir.”  dedi.OFAC(Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) düzenlemeleri genel olarak ABD'de veya Amerika Birleşik Devletleri'nde engellenmiş veya atanmış kişilerin mülkiyeti ile ilgili herhangi bir mülk veya menfaat içeren tüm işlemleri düzenler.

Geçen ay, ABD yasadışı nakliye uygulamaları konusunda nakliyatçılara yönelik uyarısını, yaptırım ihlallerine maruz kalabileceklerini söyleyerek tekrarlamıştı.

Editör: TE Bilişim