ABD Krizde Milyoner Arttırdı

Bu sayı, 2008 yılında bir önceki yıla göre yüzde 27 oranında azalmıştı.

Danışmanlık şirketi Spectrem Group'un yaptığı bir araştırmada, geçen yıl ABD'de 7,8 milyon hane halkının, birincil konut yatırımı hariç 1 milyon
dolar
ya da daha fazla kullanılabilir varlığı bulunduğu belirtildi. Araştırmaya göre, bu sayı, ekonominin bütünüyle daraldığı 2008 yılına göre 1,1 milyon daha fazla. 2008 yılında milyoner sayısı, 6,7 hane halkıyla en düşük seviyesine ulaşmıştı.

Kriz teğet geçti

Benzer şekilde, geçen yıl 5 milyon dolar veya daha fazla (NIPR) net varlığı bulunan Ultra Yüksek Net Değer hane halkı sayısı, yüzde 17 oranında artarak 980 bine çıktı. Bu sayı, 2008 yılında 840 bin düzeyinde bulunuyordu.

Milyoner grupların yanı sıra 500 bin
dolar
ve daha fazla varlığı bulunan hane halkı sayısı ise geçen yıl yüzde 12 oranında artarak 12,7 milyona ulaştı.

Şirketin başkanı George Walper Junior, yaptığı açıklamada, geçen yıl Ultra Yüksek Net Değer hane halkı sayısı ile birlikte milyoner sayısının resesyondan önceki seviyesine döndüğünü söyledi.

Walper Junior, 2008 yılındaki keskin düşüşün ardından her iki grubun da geçen yıl iyi bir artış kaydettiğini belirterek, ABD'deki milyoner sayısının 7,8 milyona ulaştığını ifade etti.

Milyoner sayısının 2007 yılında 9,2 milyonla rekor düzeye ulaştığını hatırlatan Walper Junior, 2009 yılında artan milyoner sayısının, düzelme çabaları gösteren ekonomi için hala iyi bir haber olduğunun söylenemeyeceğini bildirdi.

Ortalama 62 yaşında olan ABD'li milyonerler arasında 5 milyon
dolar ve daha fazla varlığı bulunanların yaş ortalaması 67 iken, 500 bin dolar ve üzerinde varlığı bulunanların yaş ortalamasının 58 civarında olduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim