ABD Ekonomisinde Düzelme İşaretleri

Amerikan ekonomisinden düzelme işaretleri geliyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, ekonominin "umut ışıkları" vermeye başladığını, ancak ciddi sıkıntıların halen devam ettiğini söyledi.

Wells Cargo bankasının güçlü kar tahmini, geçen hafta işsizlik maaşı başvurularının önceki haftaya göre düşmesi ve bazı perakende mağazalarının bu aya ilişkin sağlam satış öngörüleri düzelmenin işaretleri olarak değerlendiriliyor.

Ancak, olumlu olarak değerlendirilebilecek bu işaretlere rağmen işsizlik oranının artışını sürdürmesi bekleniyor. Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanı Lawrence Summers da, keskin düşüşün sonuna gelindiğini, toparlanmanın ne kadar güçlü olacağını ve ne kadar zaman alacağını tahmin etmek için erken olduğunu söyledi.

Öte yandan, Ameirka Birleşik Devletleri Başkanı Obama, "Ekonominin umut ışıkları vermeye başladığını, ancak halen ciddi stres altında"olduğunu söyledi.

Obama, yönetiminin, ekonomideki havanın düzelmesine destek vermek amacıyla gelecek birkaç hafta içinde ek adımlar atacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim