93 Kilo Etin Tamamı At Eti Çıktı  
 
Konya’da polis ve zabıta ekipleri tarafından bir lokantaya düzenlenen baskında ele geçirilen 93 kilo kaçak etin, yapılan analizler sonucu at eti olduğu kesinleşti. Lokanta sahibi Yusuf A.’ya Kabahatler Kanunu'na göre 69 lira para cezası uygulanırken, işletme ruhsatı bulunmayan lokantanın da kapatıldığı öğrenildi.

Polis ve zabıta ekipleri, 09 Ekim Cuma günü Karatay İlçesi'nde bulunan Yusuf A.’ya ait bir evin ahırında at kesildiği ihbarını aldı. Bunun üzerine yapılan baskında ahırda 2 at ile kesilmiş büyük baş hayvan kemiği ve iç organları bulundu.

Yapılan incelemede Yusuf A.’nın, bir lokantasının olduğu belirlendi. Lokantada yapılan incelemede 93 kilo kaçak et ele geçirildi. Yusuf A.’ya ait kent merkezindeki çeşitli sanayi sitelerinde 3 lokantasının daha olduğunu öğrenen polis ve zabıta ekipleri, buralarda da denetleme yaptı fakat kaçak ete rastlanılmadı. Kaçak etin bulunduğu lokantada et kavurmanın 2.5 lirayae, Adana kebabın 2 liraya, tavuk bonfile şişin ise 2 liraya satılması dikkat çekti.

Yapılan analizde, lokantada ve ahırda ele geçirilen 93 kilo et ile kemik ve iç organların, at eti olduğu kesinleşti. Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, at eti bulunan lokanta ile Yusuf A.’ya ait iki lokantanın daha işletme ruhsatı bulunmadığı için kapatıldığını ve 170’er lira para cezası uygulandığını, kaçak et için de Kabahatlar Kanunu'na göre 69 lira para cezası uygulandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim