8 Tutuklama Kararı ve Haberal Hastanede

Ergenekon dava ve soruşturmasında tutuklananların sayısı 111'e yükseldi. Soruşturmanın son dalgasında da 8 tutuklama kararı çıktı. Tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, hastaneye kaldırıldı.

Ergenekon operasyonunun 12'nci dalgasında hafta başında 18 ilde, 83 ayrı adreste eşzamanlı operasyon düzenlendi. Türkiye genelinde 39 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 22'si Savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 9 zanlı ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Tutuklanmasına Karar Verilenler

Mahkeme, Başkent Üniversitesi Rektörü Profesör Mehmet Haberal; eski rektörler Profesör Mustafa Yurtkuran, Profesör Fatih Hilmioğlu, Profesör Ferit Bernay; Profesörler Erol Manisalı ve Ayşe Yüksel ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yöneticileri Hamdi Gökhan Ecevit ve Ömer Sadun Okyıltırık'ın tutuklanmasına karar verdi.

Haberal Hastaneye Kaldırıldı

Rahatsızlanan Profesör Mehmet Haberal, cezaevinden Haseki Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınan Haberal'ın kalp spazmı geçirdiği öğrenildi.

Son dalga operasyonda tutuklanan 8 kişiyle birlikte, dava ve soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 111'e ulaştı. Ergenekon Soruşturması, 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunmasıyla başlamıştı.

Editör: TE Bilişim