8 Milyon Abonenin Elektriği Özelleşiyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 4 elektrik dağıtım bölgesinde daha ihaleye çıktı.

Boğaziçi, Dicle, Gediz ve Trakya elektrik şirketlerinin özelleştirilmesiyle ilgilenen yatırımcılar için, ön yeterlilik başvurusu 4 Mayıs 2010 tarihinde sona erecek. Son teklif tarihi ise 22 Temmuz 2010 olarak belirlendi. Edinilen bilgiye göre söz konusu 4 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirilmesi ''blok satış yöntemi'' ile gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirilmesinde geçici teminat tutarı 20 milyon dolar, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. için 10 milyon dolar, Gediz Elektrik Dağıtım için 15 milyon dolar, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. için ise 10 milyon olacak.

4 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirilmesi ihalesinde şartname, her dağıtım bölgesi için ayrı ayrı olmak üzere 10 bin dolar olarak belirlendi.

Bu arada Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. İstanbul ili Avrupa Yakasını, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. İzmir ve Manisa, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. ise Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerini kapsıyor.

Mehmet Şimşek: Dağıtım şirketlerinin tamamı özelleşecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Elektrik dağıtım piyasasının yüzde 30'unu oluşturan Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle elektrik dağıtımı ihalesi sürecini bugün başlatıyoruz'' dedi.

Ankara'da bir toplantının açılışında konuşan Şimşek, 2010 yılında enerji özelleştirmelerinin bütün hızıyla devam edeceğini belirterek, ''Dağıtım şirketlerinin tamamını özelleştirmiş olacağız'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim