60 Bin İşsiz Para Kazanacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırma ve erozyonla mücadele için 60 bin işçinin istihdam edileceğini söyledi.

İstihdam paketinde açıklanan 120 bin geçici işçinin yarısı Orman Bakanlığı bünyesinde çalışacak. Bu işçiler 6 aylık süre zarfında ağaçlandırma ve erozyonla mücadele kapsamında istihdam edilecek.

Muğla'nın Göcek beldesinde bulunan 36 adet özel koruma alanlı koylarda incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak hükümetimize 6 ay boyunca çalıştırılmak üzere 60 bin kişin istihdamı için teklifte bulunduk. Bu teklifimiz hükümetimiz tarafından kabul edildi. Dolayısıyla işsiz olan 60 bin kişi iş bulacak." dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı olarak ağaçlandırma, orman ıslahı ve erozyonla mücadele çalışmaları yaptıklarını belirten Eroğlu, bu çalışmalarda işçilerin yevmiye usulü sistemle çalışacağını ifade etti.

Bakan Eroğlu, bu kişilerdeki tercihin ilk olarak ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaların yapılacağı yörelerde bulanan vatandaşlar arasından kullanılacağını dile getirdi.

2B Temmuz ayına yetişmiyor

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili çalışma hakkında da bilgi verdi. 2B yasası olarak çalışmayla ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nün kadastro işlemlerinin yüzde 90'ını tamamladığına dikkat çeken Eroğlu, "2B sınırlarının belirlenmesinin yetmiyor. Kullanım kadastrolarının da belirlenmesi gerekiyor." diye konuştu.

Eroğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'dan Antakya'ya kadar güney sahilleri ile İstanbul'dan Karadeniz'in en doğusuna kadar söz konusu arazilerde kadastro çalışmalarını başlattığını açıkladı.

Tapu Kadastro'nun kadastrolamak için ihaleye çıktığını ifade eden Eroğlu, "Çalışmalar bitmeden kanunu Meclis'e sevk edemeyiz. O yüzden Temmuz sonuna yetişmez." şeklinde konuştu.(aa)

Editör: TE Bilişim