6 Yeni Film Vizyonda

Bu hafta, biri yerli yapım, biri animasyon, altı yeni film gösterimde. Gözlerindeki Sır, Ödül Peşinde, Kapımdaki Casus, Hallowen 2 ve çizgi film "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?" ve Türk filmi "Siyah Beyaz" bu haftanın yeni filmleri.

Gözlerindeki Sır
Katıldığı festivallerden 30’un üzerinde ödülle dönen ve en son En İyi Yabancı Film Oscarı’nın sahibi olan Gözlerindeki Sır, senaryosu ve yönetimiyle Juan Jose Campanella imzasını taşıyor. Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago ve Javier Godino’nun rol aldığı filmde, sorgu müfettişi Benjamin Esposito ile bir hakimin 25 yıla yayılan kovalamacası konu alınıyor.

Ödül Peşinde
Yönetmenliğini Andy Tennat’ın üstlendiği Ödül Peşinde’nin başrollerini Jennifer Aniston, Gerard Butler ve Christine Baranski paylaşıyor. Filmde ödül avcısı Milo Boyd’la, cinayet sanığı olarak peşine düştüğü eski karısı, muhabir Nicole Hurley arasındaki romantizm ve komedi yüklü mücadele işleniyor.

Kapımdaki Casus
Yönetmenliğini Brian Levant’ın yaptığı Kapımdaki Casus’un başrollerinde Jackie Chan, Amber Valletta, Madeline Carroll ve Will Shadley var. Filmde CIA ile işbirliği sonucu yakaladığı Poldark adındaki suçlunun hapisten kaçması ardından, emekliliğine karşın tekrar peşine düşen Çinli casus Bob Ho’nun aksiyon dolu maceraları konu ediliyor.

Hallowen 2: Katliam
Rob Zombie’nin yazıp yönettiği Hallowen 2: Katliam’da Sheri Moon Zombie, Chase Wright Vanek, Scout Taylor - Compton ile Brad Dourif oynuyor. Filmde küçük kız kardeşi Laure’yi bulmak için, yıllar sonra akıl hastanesinden kaçan Michael Myers’in korku ve gerilim dolu serüveni ele alınıyor.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?
Yönetmenler Dean DeBlois ile Chris Sanders’in, Cressida Cowell’ın kitabına dayanarak beyazperdeye uyarladıkları "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?", minik sinemaseverlerin yanında, büyüklere de yönelik keyifli bir animasyon. Vikingler’le, vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçen filmde, ejderha öldürmenin kahramanlıkla bir tutulduğu kabile geleneğine uygun olmayan Hıçkıdık’ın komik hikayesi anlatılıyor.

Siyah Beyaz
Senaristliği ve yönetmenliği Ahmet Boyacıoğlu’na ait Siyah Beyaz’da Tuncel Kurtiz, Nejat İşler, Taner Birsel, Erkan Can, Derya Alabora ve Şevval Sam rol alıyor. Filme adını veren sanat galerisi ve bar olarak hizmet veren mekanda geçen filmde, farklı iş gruplarından beş kişiyle, bar sahibinin ilişkileri ele alınıyor.

Editör: TE Bilişim