30 Bin Kişiye İş Çağrısı

Kriz ortamında bir araya gelerek dernek kuran çağrı merkezleri, 30 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Türkiye'de çağrı merkezi hizmeti veren dokuz büyük kuruluşun girişimiyle kurulan Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), faaliyetlerine başladı. 

Sektörün önde gelen çağrı merkezleri Global Bilgi, CMC, DHL, Finansbank, İKS, Koç Sistem, Metis, Vodafone ve Vodatech'in ortak girişimi ile kurulan dernek, Türkiye'de sektörün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik yeni bir güç birliği oluşturmayı hedefliyor.

Derneğin hedef ve amaçları ile ilgili bilgi vermek amacı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Pekkan, Türkiye'de çağrı merkezleri sektörünün boyutunun yaklaşık 1 milyar lira olduğunu dile getirdi. Sektörün son beş yılda gösterdiği büyüme performansına dikkat çeken Pekkan, çağrı merkezlerindeki istihdamın 2003-2008 arası dönemde iki katına çıkarak 35 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde 200 ila 400 kişiye bir çağrı masasının hizmet verdiğini, Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde bu oranın 'her 100 kişiye 1 çağrı masası' şeklinde gerçekleştiğini ifade eden Pekkan, "Ülkemizde ise henüz her 2 bin 500 vatandaşımıza bir çağrı masası ile hizmet verildiğini düşünürsek, sektörün sahip olduğu büyüme potansiyeli daha iyi anlaşılacaktır. Beş yıl içinde sektörümüz 30 bin kişiye ilave istihdam sağlayacaktır" dedi.

Geride bırakılan 5 yıllık süreçte, sektöre yaklaşık 200 milyon Türk Lirası tutarında yatırım yapıldığını dile getiren Pekkan, çağrı merkezlerinde, bir masa için yatırım bedelinin yaklaşık 10bin lira olduğunu anlattı.

mynet finans

Denizhaber notu: Okuyucularımız gerek ajansımızı arayarak gerekse mail ve yorum yoluyla başvuru yerlerini sormaktalar. Yaptığımız araştırmaya göre henüz başvurular alınmaya başlanmadı. Okuyucularımız ÇMD'nin internet adresinden gelişmeleri izleyebilirler.

Editör: TE Bilişim