3. Köprü İçin Gizli Çalışma Ortaya Çıktı     
  
Üçüncü köprü yeniden gündemde. CNN TÜRK'ten, Göksel Göksu ve Kemal Soğukdere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "rağbet etmeyin" dediği haritalardan birinin peşine düşerek köprünün izini sürdü ve çok çarpıcı sonuçlara ulaştı.

İstanbul'un ormanlarında, doğanın istanbul'a en cömert armağanlarını sunduğu alanlarda bir otoban yapılıyordu ve ne gariptir ki o otobanda çalışan işçiler ne için çalıştıklarını biliyordu: "Üçüncü köprü inşaatı için diyorlar."

Ama İstanbullular, uzmanlar ve hatta bakan bile bu gerçeği bilemeyebiliyordu.

Google'dan bakıldığında söz konusu bölge, göllerle bezeli bir orman arazisi... Yemyeşil... Oysa şimdi ağaçlar kesilmiş, iş makinaları çalışıyor... Bu bölge İhsaniye ile Tayakadın'ın arası. Harita olmadan kolay kolay bulunamayacak gözlerden ırak bir mevkii.

Ağaçlar kesildi, göl kurudu

Güzergah ormanın tam ortasında geçiyor. Eskiden orman alanı alan bu bölgede yolun geçmesiyle birlikte ağaçtan eser kalmamış durumda. Yalnız ağaçlar değil, bölgedeki Kazıklı Göl de şimdiden kurumuş.

Açılan yol bizi köprünün geçeceği ana güzergaha, yani bir bağlantı yoluna götürüyor.

İş makinalarına bakınca bir başka gerçekle karşılaşıyoruz. Projeyi hazırlayan da uygulayan da aynı firma: MAKYOL.

Yolun inşaatını üstlenen MAKYOL'a avan projede de rastlıyoruz. Şu an çalışmanın yarısı tamamlanmış durumda. Oysa, daha önce gördüğümüz 2006 yılında hazırlanmış bir avan projeydi. Biz "planlar belki de değişmiştir, gerçek bile değildir" derken, projeyi hazırlayan firma çoktan uygulamaya geçmiş.

Peki Hasdal'dan başlayıp İhsaniye'de gözden kaybolan, sonra da orman içinden Yassıören'e kadar süren bu yol ne yolu? İşçiler bu sorumuza, "Otoban diyorlar, üçüncü köprü yolu olarak geçiyor diyorlar" yanıtını veriyor.
 

Editör: TE Bilişim