"27 Milyar Euro Yatırım Yapacağız"

Türkiye'nin göze kulağı Cenevre'den gelecek habere kilitlendi.

EURO 2016'ya aday olan Türkiye, final sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden kaydedilen mesajı videodan İngilizce alt yazılı olarak yayınlandı.

''Güzel ülkem Türkiye, oldukça ciddi bir çalışma yürüterek 15 Şubat'ta çok iyi hazırlanmış bir adaylık dosyasını tarafınıza teslim etti'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ardından Sayın Gilberto Madail öncülüğünde UEFA heyeti ülkemize değerlendirme ziyaretinde bulundular. Bu süreçte adaylık çalışmalarımızı yürüten ekip UEFA'nın tüm sorularına cevap verirken ben de Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı olarak bizzat ağırladığım UEFA heyetinin değerli üyelerine, hükümetin bu organizasyona verdiği desteği göstermeye çalıştım.

Sizlerin değerlendirme raporunuzda da belirttiğiniz üzere UEFA EURO 2016 adaylık başvurumuz tüm detaylarıyla düşünülmüş, planlanmış ve hazırlanmıştır. Finanstan ev sahibi şehirlere, altyapıdan turnuva konseptine her konu kapsanmış ve bu alanlardaki yatırım ihtiyaçları yüzde 100 hükümet garantileri ile desteklenmiştir.''

Önümüzde hiçbir engel yok

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 2002'den bu yana özellikle ulaştırma alanında mükemmel bir büyüme hızı gösterdiğini vurgulayarak, ''Yeni otoyollar, havalimanları ve raylı sistemler sayesinde milyonlarca insan çok daha rahat bir şekilde seyahat edebilmektedirler. Son 7 sene içerisinde ulaştırma altyapısı için 7 milyar Euro'dan fazla yatırım yapılmıştır'' dedi.

Bu yatırımların her şekilde önümüzdeki altı yılda da devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, ''Bu turnuvaya ev sahipliği yapacak olsak da olmasak da ulaşım altyapısı için 2016'ya kadar yapılacak olan 27 milyar Euro'luk yatırım bir yandan onur duymamı sağlarken diğer yandan bizi başarı için daha gayret etmeye itiyor. Bu noktada 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için önümüzde hiçbir engel olmadığını düşünüyorum'' diye konuştu.

Doğru kararı vereceğinize inanıyorum

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: ''Her alanda gerçekleştirmekte olduğumuz reformlarla ülke ekonomimizi güçlü şekilde desteklerken tarihi nitelikte yapısal gelişmelere imza attık. Avrupa'ya hem ekonomik hem de yapısal anlamda uyumluluğumuzu kanıtladık.  Şimdi de milli aşkımız futbolun odağında Avrupa'nın en önemli geleneklerinden, mirasından biri olan Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak hem futbol kültürünü ileri seviyeye taşımak hem de övündüğümüz ev sahipliğimizi herkese kanıtlamak istiyoruz.

Bu yolda bizlere destek olarak sadece Türkiye'de değil Avrasya'da da futbol sevgisinin yayılmasını sağlamak sizlerin elindedir. Bugün Türkiye'nin başbakanı olarak değil bir futbol sevdalısı olarak sizleri izliyorum. Doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Oylamanızda başarılar diliyorum.''

Editör: TE Bilişim