1 Müfettiş Görevden Uzaklaştırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK), hakkında soruşturma açılan 60 müfettişten 12’sine disiplin cezası verildi, 1’i de müfettişlikten atıldı.

CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe’nin yazılı soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, SGK Başkanlığının Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında 347 başmüfettiş, 169 müfettiş, 35 müfettiş yardımcısının görev yaptığını ifade etti.

60 müfettiş hakkında inceleme ve soruşturma açıldığını, bunlardan 24’ünün sonuçlandırıldığını belirten Dinçer, şunları kaydetti.

"Teftiş hizmetlerinin gerekleriyle bağdaşmayan davranışlar gösteren 1 kişi; emir ve görevleri tam ve zamanında yerine getirmeyen 4 kişi; verilen emir ve görevleri kasıtlı olarak tam ve zamanında yerine getirmeyen 3 kişi; çekilen avansların kapatılmaması ve çalışma yetersizliği nedeniyle 1 kişi; üç gün üst üstte işe gelmeyen 1 kişi; izinsiz seminere katılan 1 kişi; kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozan 1 kişi hakkında soruşturma açılmıştır. Bu 12 müfettişe disiplin cezası uygulanmış, 1’i müfettişlikten men edilmiştir. Diğer 12 müfettişin disiplin cezası mahiyetinde olmamak üzere, yazıyla dikkatleri çekilmiştir. Kalan 36 müfettiş hakkındaki inceleme ve soruşturma ise devam etmektedir.

1 Ocak 2009 tarihi itibariyle 24 bin 634 mucip ve 356 inceleme ve soruşturma görevi bulunmakta olup, yıl içerisinde 11 bin 464 mucip ve 835 asgari işçilik incelemesi ve 643 inceleme ve soruşturma görevi, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına intikal ettirilmiştir. İş yoğunluğunun fazla olması nedeniyle kendilerine verilen görevleri tamamlamadan başka görevler verilmesi zorunlu bir durumdur. Aynı durumda olmalarına rağmen hakkında soruşturma açılmayan müfettiş bulunmamaktadır."

"407 Müfettiş doğuya hiç gitmedi"

Bakan Dinçer, bütün müfettişler ülke düzeyinde görevli olduklarından, il dışı görevlendirmelerin olağan olduğunu bildirdi.

Müfettişlerin il dışı denetim ve inceleme çalışmaları için görevlendirmelerinde, bölge esası kriterinin uygulandığını ifade eden Dinçer, acil ve ivedi işlerde istisnai olarak bu esasın dışında görevlendirme yapılma mecburiyeti ortaya çıktığını kaydetti.

Ömer Dinçer, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerde 142 müfettiş görevlendirildiğini belirtti. Bu illere 407 müfettişin hiç gitmediğini dile getiren Dinçer, "Bunlardan 59’u kurum içi ve dışında idari görevde, 35’i müfettiş yardımcısı, 27’si refakat müfettişi, 20’si grup başkan ve başkan yardımcısıdır" bilgisini verdi.

Dinçer, 3’ü sağlık sorunları, 3’ü doğum yapması, 3’ü de elindeki işlerinin yoğunluğu nedeniyle toplam 9 müfettişin il dışına gitmediğini ifade etti
.(aa)

Editör: TE Bilişim