1 Mayıs Tatil Olmasın

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, “1 Mayısın resmi tatil olmasının imzadan kaldırılması taraftarıyız” dedi.

Özgenç,  her özel günün tatil olmasının beraberinde ülke ekonomisine de büyük külfet getirdiğini söyledi.

Geçen yıl 1 Mayıs'ın tatil olmasının teklif edildiğinde hükümet sözcüsünün “bir günlük kayıp en az 2 milyar TL'den aşağı değildir” şeklinde açıklama yaptığını anımsatan Özgenç, şöyle konuştu:
“Günümüz Türkiye'sinde yıllık ortalamaya göre 365 günün 3'te 1'i resmi ve idari tatillerden oluşuyor. Yani bu 2 gün çalışıp 1 gün tatil etmek anlamına geliyor. Üretime ağırlık vererek, büyüyüp, ihracatlarımızı arttırmamız gerekirken, Türkiye bir tatil cenneti durumuna gelmiş durumda.
IMF ile kredi anlaşması yapmak için seferber olunduğu ülkemizde bu bayramlar ve uzun tatiller çalışma tempomuzu düşürdüğü gibi bizi iyice zarara uğratıyor. Bundan dolayı yapılması düşünülen tatil kararının imzadan kaldırılması taraftarıyız.”

“Ekonominin bel kemiği esnaf ve sanatkarların” neredeyse yılın 365 günü dur durak bilmeden çalıştığını anlatan Özgenç, 1 Mayıs'ın tatil edilmesinin arkasından birçok tatilin daha gündeme gelmesine neden olacağını bildirdi.

Buna göre Ahilik haftasınında esnaf için tatil olması gerektiğini belirten Özgenç, “1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilir ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86'ncı yılını, Osmanlı Devletinin kuruluşunun 710'ncu yılını ve Türklerin Anadolu'yu yurt edinmelerinin 938'nci yıl dönümünü kutladığımız bu yıl, Türk tarihinin en önemli kurumu olan Ahilik Haftası da esnaflar için tatil olmalı” dedi.

Kutlamaların Taksim'de yapılmak istenmesinin de manidar olduğunu belirten Özgenç, şunları kaydetti:
“Geçmiş yıllardan bu yana 1 Mayıs savunucularının özellikle Taksim'i istemeleri manidardır. Taksim, 1 Mayısların sembol yeri değildir, toplantı ve gösteri alanları belli olmasına rağmen huzursuzluk çıkartmak, ortamı germek isteyenler özellikle Taksim diye tutturuyorlar. Maksat üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Anlamış değiliz. Ayrıca 1 Mayıs gününde mesajların içeriği önemlidir. Asıl amaç kutlamak olmalıdır ve nerede olacağı önemli değildir.”

Editör: TE Bilişim