-20 Dereceyi Göreceğiz

İstanbul'da hava sıcaklığı eksi 5 dereceye kadar düşerken, şehir haftanın ilk iş gününe de kar yağışı ile başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'den (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. İstanbul'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Sabah trafiğinde ise, köprüler Anadolu ve Avrupa yakası geçişleri rutin yoğunluklar yaşanıyor. AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları sürüyor" denildi.

Balkanlar'dan gelerek tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasına bir yenisi daha ekleniyor.

Bu kez de Sibirya'dan daha kuvvetli bir soğuk hava dalgası, Kırım üzerinden gelerek hafta boyunca etkili olacak.


Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey ve doğu bölgelerimizde görülecek yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak), Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 4 ila 6 derece azalacak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyredecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu bölgelerimizde güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak), Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ege kıyılarında hafif, Marmara ile kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.


BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bilecik) aralıklı kar yağışlı geçecek. Trakya'da kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile Afyon'nun kuzey ilçeleri hafif kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak) kuvvetli, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay ve Osmaniye çevreleri sağanak yağışlı, Kahramanmaraş çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (Konya, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray), Eskişehir çevreleri ile öğleden sonra Ankara'nun kuzeybatı ilçeleri (Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Güdül) kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimleri ile batı kıyılarında buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgar Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar; Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacak. Bölgenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olacak.

SAMSUN'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI
Samsun'da sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı başladı. Ülkenin batısında etkili olan elverişsiz hava şartları Samsun'da de kendisini hissettirmeye başladı.

Samsun şehir merkezine yılın ilk karı yağdı. Saat 05.00'te yağmaya başlayan kar, işe gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlar için sürpriz oldu. Şehri beyaz örtüyle kaplayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Lapa lapa yağan kar en çok çocukları sevindirdi.

Bu kışın ilk kez kar ile karşılaşan Samsunlular, karın tadını çıkarmaya başladı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının 2 gün süreceğini belirttiler.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

25 Oca, Pazartesi

26 Oca, Salı

27 Oca, Çarşamba

28 Oca, Perşembe

Editör: TE Bilişim