'Zorlu Süreç En Az Hasarla Atlatılacak'

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, hükümetin turizmde olası kayıpların önüne geçmek için önemli adımlar attığını, yeni destek paketleriyle de, bu zorlu sürecin en az hasarla atlatılacağını umduklarını söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümetin turizmde olası kayıpların önüne geçmek için önemli adımlar attığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde hükümet tarafından alınacak yeni teşvik ve destek paketleriyle, turizm sektörünün bu zorlu süreci en az hasarla atlatacağını umuyoruz" dedi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında son dönemde yaşanan uçak krizinin, turizme olumsuz etkilerinin olabileceğini söyledi. Sorunların, en azından yaz sezonu satışları başlamadan aşılmasını dileyen Ulusoy, krizin sürmesi durumda Rus turist sayısındaki düşüşün devam edeceğini düşündüğünü bildirdi.

"Hükümet önemli adımlar atıyor"

Hükümetin turizm sektöründeki olası kayıpların önüne geçmek için önemli adımlar attığını vurgulayan Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla toplantılar yaptıklarını belirtti. Ulusoy, bu yıl için alınabilecek önlemlere dair görüşmelerin ardından adımların da atılmaya başlandığını söyledi. Hükümetin ilk etapta aldığı karara göre, 400 bin ve üzeri turist getiren seyahat acentelerinin, kredi garanti kurumlarına sağlanacak hazine desteği kapsamına alındığına işaret eden Ulusoy, "Geçtiğimiz yıl Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden turist getiren tarifesiz uçaklara sağlanan yakıt desteğinin, bu yıl Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde genişletileceği de açıklandı. Önümüzdeki günlerde hükümet tarafından alınacak yeni teşvik ve destek paketleriyle, turizm sektörünün bu zorlu süreci en az hasarla atlatacağını umuyoruz."

Editör: TE Bilişim