Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtınanın ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaşanan fırtınanın ardından zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin ilçede hasar tespit çalışmalarına başlayacağını anlatan Uysal, güzergahta gerekli temizlik ve onarım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Dalgaların boyunun 15 metreyi bulduğunu anlatan Uysal, "Çekek yerlerinde tekne ve sandallar, sahil kenarındaki kafeteryalar yani 2 bin 200 metrelik sahil şeridinde ciddi hasar var." dedi.

Can kaybının olmamasına sevindiklerini belirten Uysal, şunları söyledi; "Önümüzdeki günlerde gerek havadan çekim, gerekse fotoğraflarla bütün tespitleri yapıp, bu işi bilimsel çözmeye çalışacağız. Bu felaketleri bir daha yaşamamak üzere önlemler alacağız. Ben bütün zarar gören esnaf kardeşlerimize, çekekte sandalları bulunan vatandaşlarıma ve tekneleri zarar gören balıkçı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Onların yanlarındayız. Gördüğünüz gibi belediyenin fen ve temizlik işleri, itfaiye müdürlüğü, zabıta, kısaca belediye onların emrinde. Göreve geldiğimizden itibaren her türlü felaketlerde halkımızın yanında nasıl olduysak bugünde, yarında olmaya devam edeceğiz. Sahilimizde doğal bir felaket yaşadık."

Editör: TE Bilişim