Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin büyük başarısı…

İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerindeki mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin katıldığı 2010 Proje Tabanlı Beceri Yarışması on ayrı grupta ve 7 bölgede düzenlenmiştir.

Beşiktaş Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri “Uzun Ömürlü EPIRB” projeleri ile önce 16 Şubat 2010 tarihinde İstanbul (Avrupa yakası) birincisi, daha sonra da 02-04 Mart 2010 tarihleri arasında yapılan ve İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il birincilerinin yarıştığı 7. bölge birinciliğini kazanarak 22-26 Mart 2010 tarihleri arasında Ankara’ da yapılacak olan Türkiye finaline katılma hakkını elde etti.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen 2010 Proje Tabanlı Beceri Yarışması yarışmasına, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı okul/kurumlarda uygulanan programlarda öğrenim gören öğrenci/kursiyerler katıldı.

Danışmanlığını Gemi Yönetimi öğretmeni Ümran SARIKAYA ve Gemi Elektroniği ve Haberleşme dalı öğretmeni Tayip EKİNALAN ın yaptığı “Uzun Ömürlü EPIRB” projesini Ceren ŞERBETCİ, Endam POLAT, Selmani AKYASAN, A.Kürşat KAMİLOĞLU ve Tanercan KILINÇ gerçekleştirdi. Ekip, 7. Bölge birincilik ödülünü 04 Mart 2010 tarihinde düzenlenen ödül töreninde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ’dan aldı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini belirten okul müdürü Yakup ERDOĞAN; elde edilen il ve bölge birinciliğinden mutlu olduklarını bunun öğrencilerinin bir başarısı olduğunu ve Türkiye finalinde de iddialarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca projede EPIRB cihazının yayın süresinin uzatılmasıyla acil durum sonrası yaşanabilecek tehlikelerin bertaraf edilmesinde zaman kazanımı, maliyeti çok yüksek olan arama-kurtarma operasyon giderlerinin azaltılması amaçlandığını, projede öğrencilere yönelik olarak; araştırma tekniğinin geliştirilmesi, mesleki bilginin geliştirilmesi kullanımı, denizcilik dalları arasında bilgi paylaşımı ve cihaz kullanım teknik özelliğinin artırılmasının da amaçlandığını söyledi.
 

Editör: TE Bilişim