Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri  Başarıya Doymuyor …


Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda öğrenim gören öğrenci/kursiyerlerin katıldığı ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen 2010 Proje Tabanlı Beceri Yarışması yarışmasının Türkiye finali 22-26 Mart 2010 tarihinleri arasında Ankara da yapıldı.  


 “Uzun Ömürlü EPIRB” projeleri ile önce İstanbul (Avrupa yakası) birincisi, daha sonra da İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il birincilerinin yarıştığı 7. bölge birinciliğini kazanan  Beşiktaş Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri, 22-26 Mart 2010 tarihleri arasında Ankara’ da yapılan “Ticaret ve İş Yönetimi” grubunda Türkiye ikinciliği elde etti.


Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı okul/kurumlarda uygulanan programlarda öğrenim gören öğrenci/kursiyerler katıldı.


Danışmanlığını Gemi Yönetimi öğretmeni Ümran SARIKAYA ve Gemi Elektroniği ve Haberleşme dalı öğretmeni Tayip EKİNALAN ın yaptığı “Uzun Ömürlü EPIRB” projesini Ceren ŞERBETCİ, Endam POLAT, Selmani AKYASAN, A.Kürşat KAMİLOĞLU ve Tanercan KILINÇ gerçekleştirdi. Ekip, Türkiye ikiciliği ödülünü Ankara Şura Salonunda düzenlenen ödül töreninde aldı.


Konu ile ilgili olarak görüşlerini belirten okul müdürü Yakup ERDOĞAN; elde edilen il ve bölge birinciliğinin ardından, toplam 2242 okul, 6205 proje ve 17533 öğrencinin yarıştığı Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında Türkiye ikinciliğinin öğrencilerinin bir başarısı olduğunu, proje çalışmalarının kalıcı öğrenmeyi sağladığını, gelecek yıllarda da bu yarışmalara iştirak edeceklerini söyledi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim