Zeytinburnu açıklarındaki kuru yük gemisinin bordasında “Help” yazısını fark eden sivil toplum örgütü Genç Denizciler ve Dayanışma Derneği (GEDDAD), gemideki insanlık dramını ortaya çıkarttı. Rus kökenli geminin sahibinin iflas etmesi üzerine yaklaşık 5 aydır denizde mahsur kalan, beslenmelerini yağmur suyu ve denizden tuttukları balıklarla sağlayan 5 kişilik mürettebat yetkililerden yardım bekliyor.

Marmara Denizi Zeytinburnu açıklarında demirlemiş olan Kamboçya bayraklı Tallas isimli kuru yük gemisinden yaklaşık 3 hafta düşük bir şekilde yardım talebi gelmesi üzerine sivil toplum örgütü GEDDAD harekete geçti.

Durumu ilk olarak yetkililere bildiren dernek problemin çözüldüğü bilgisini almasının ardından gemiye gitti.

Ancak geminin bordasında çarşafa yazılı İngilizce “Help” yazısını fark eden dernek üyeleri, akşam saatlerinde hücum botlarıyla gemiye çıkarma yaptı.

Gemiye ulaşmasının ardından 5 kişiden oluşan mürettebatın yaklaşık 5 aydır gemide mahsur kaldığı öğrenilince bir insanlık dramı ortaya çıktı.

Dışarıyla hiçbir şekilde iletişim kurmayan ve yasalar gereği karaya da çıkamayan mürettebatın yağmur suyu ve denizde avladıkları balıklarla beslendikleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim