Marmaris Liman İşletmeciliği'nden alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Santorini Adası'ndan gelen gemi, sabah saatlerinde Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştı. Gemide bin 455'i İspanyol, toplam bin 509 yolcu ve 593 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gruplar halinde gemiden inen turistler, Yat Limanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaparak ilçeyi tanımaya çalıştı. Marmaris Kalesi ve kalenin içinde bulunan müzeyi ziyaret eden turistler, bölgenin tarihi hakkında bilgi aldı. Turistlere, Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos Seferi sırasında yaptırdığı kaleyle ilgili tanıtıcı broşürler verildi. Bazı yolcular deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturarak vakit geçirirken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. İspanyol turistler, turizm sezonunun son gün dönemini geçiren ilçeye hareketlilik kazandırdı.

Liman yetkilileri, Zenith'in bu yıl ilçeyi dokuzuncu kez ziyaret ettiğini ve geminin gelecek ay da rotasını Marmaris'e çevirmeye devam edeceğini ifade etti. Yetkililer, bu seferlerle yaklaşık 15 bin İspanyol'un günübirlik olarak Marmaris'e geldiğini kaydetti.

Bir İspanyol şirkete ait olan Malta bayraklı yolcu gemisinin 208 metre boyunda, 29 metre genişliğinde ve 47 bin 413 groston ağırlığında olduğu öğrenildi. Beş yıldızlı bir otelde bulunan birçok imkanın sunulduğu gemiyi, genelde bir haftalık Ege ve Akdeniz turuna çıkan zengin İspanyolların tercih ettiği belirtildi. Geminin bu yıl sık sık Marmaris'e gelmesiyle İspanyol turistlerin Güney Ege'yi tanıma fırsatı elde ettiği bildirildi. Gemi turları sayesinde Marmaris ve çevresine gelen İspanyol turist sayısında gelecek yıldan itibaren artış beklendiği kaydedildi.

Zenith, akşam saatlerinde İzmir'e gitmek üzere Marmaris Limanı'ndan demir alacak. 
Editör: TE Bilişim