Marmaris Liman İşletmeciliği'nden alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Santorini Adası'ndan gelen gemi, sabah saatlerinde Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştı. Gemide çoğu İspanyol yaklaşık 800 yolcu ve 600 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gruplar halinde gemiden inen turistler, havanın güzel olmasını fırsat bilerek deniz kıyısında yürüyüş yaptı. İlçe merkezini gezen turistler, sahildeki restoran ve kafeteryalarda oturarak güneşin tadını çıkardı. Turistlerden bazıları günlük turlara katılırken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı.

Liman yetkilileri, Zenith'in bu yıl ilçeyi 11'inci kez ziyaret ettiğini ve geminin bu seferleriyle yaklaşık 18 bin İspanyol'un günübirlik Marmaris'e geldiğini bildirdi. İspanyol turistlerin Marmaris'in de içinde bulunduğu Güney Ege'yi tatil için fazla tercih etmediğini ifade eden yetkililer, Zenith'in seferleri sayesinde İspanyol'ın bölgeyi tanımaya başladığına dikkati çekti.

Bir İspanyol şirkete ait olan Malta bayraklı yolcu gemisinin 208 metre boyunda, 29 metre genişliğinde ve 47 bin 413 groston ağırlığında olduğu öğrenildi. Beş yıldızlı bir otelde bulunan birçok imkanın sunulduğu gemiyi, genelde bir haftalık Ege ve Akdeniz turuna çıkan zengin İspanyolların tercih ettiği belirtildi.

Zenith, akşam saatlerinde İzmir'e gitmek üzere Marmaris Limanı'ndan demir alacak.
Editör: TE Bilişim