Zehir tacirlerinin yolculuğu İstanbul Ambarlı Limanı'nda son buldu

İstanbul'da yük gemisinin konteynerlerinde x-ray cihazlarıyla yapılan aramada soğutucularda gizlenmiş 30 kilogram saf kokain ele geçirildi.

Kokainin piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon TL olduğu bildirildi  Ekvador'dan aldığı tonlarca muzu Almanya’ya bırakan bir kuru yük gemisi, rotasını daha sonra İtalya’ya çevirdi. Muzları Almanya’da bıraktıktan sonra oradan İtalya’ya hareket eden gemi, buradan balık aldı. Ekvador bandıralı yük gemisi, daha sonra İstanbul Boğazı üzerinden, son durağı olan Bulgaristan’a doğru yola çıktı. İstanbul Ambarlı Limanı’na yanaşan gemiye, istihbarat yetkililerinin edindiği bilgiler doğrultusunda, İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

KONTEYNERLER X-RAY CİHAZIYLA ARANDI

Konteynerler x-ray cihazlarına konularak aramadan geçirildi. Yapılan detaylı incelemelerde, konteynerlerdeki soğutucularda gizlenmiş 30 kilogram saf kokain ele geçirildi. Kokainin piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon TL olduğu bildirildi. Olayla ilgili gemi kaptanı ve çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı. Uluslararası uyuşturucu şebekesinin, Ekvador’dan yükledikleri kokaini İstanbul üzerinden Bulgaristan’a götürmeye çalıştıkları belirlendi. Soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim