InterManager Firması Başkanı Alastair EVITT, gemi zabiti sertifikalarının üniversite diplomalarına eşit kabul edilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Bu durum, denizcilik mesleğinin imajını kamuoyunun gözünde yükseltecek olup, gençlerin denizcilik alanına yönelmelerini sağlayacaktır.

Costa Concordia kazasından sonra, denizcilik sektörünün darbe aldığını belirten Bay EVITT, %99 oranında başarı ile limanlara ulaşan yüklere medyada hiç değinilmemesinden yakındı.

InterManager’in Başkanı, zabit eğitimlerinin üniversite eğitimi ile eşdeğer görülmesi gerektiğini belirtmiştir. Bunun yanı sıra, işverenleri, zabit eğitimi konusunda parasal kesinti yapmamaları konusunda uyarmıştır.

Denizcilere değer verilmesini, sektöre girecek insan sayısını arttırmak için ilk adım olarak gören EVITT, ‘gençlerin sektöre dahil olması için, sektörün onlara bir kariyer yol haritası sunması gerekmektedir’ demiştir.

Denizciliğin bilgisayar çağı gençliği için de cazip bir hale getirilmesine değinen EVITT, gemilerde mürettebatın Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşebilmesinin mümkün kılınmasını tavsiye etmiştir.

Editör: TE Bilişim