YÜZME YARIŞMASINA REKOR KATILIM

*DTO İzmir Şubesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında üç yıl önce İzmir Körfezi’nde ilk kez Yüzme Yarışları düzenlendi.

*Yarışma, sporseverler tarafından büyük ilgi gördü. Gelen talep üzerine yarışma geleneksel hale getirildi. Yarışmaya başvuru sayısı ise her geçen yıl arttı. Geçtiğimiz yıl 210 kişinin başvurduğu yarışmaya bu yıl rekor katılım gerçekleşti ve 300 kişi kayıt yaptırdı. En büyük yarışmacı 84 yaşında.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde üç yıl önce düzenlenmeye başlayan “TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası”  büyük ilgi görüyor.  

Türkiye Yüzme Federasyonu ve DTO İzmir Şubesi koordinesinde Urla Belediyesi ev sahipliğinde 15 Haziran 2013 Cumartesi günü İzmir Körfezi’nde üçüncü defa düzenlenecek olan “TYF-DTO 3.İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası Piri Reis Yarışmaları” na rekor sayıda başvuru gerçekleşti.   

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’de 1 Temmuz Denizcilik Bayramını halkın denizle içiçe kutlamasını istedikleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Öztürk, “1 Temmuz Denizcilik Bayramı’nın, 8 bin yıllık liman kenti olan İzmir’de, halkın katılımları ve denizle iç içe kutlanmasını arzu ediyoruz. Yüzme yarışması ile 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kuru kuru değil ıslak olarak kutlayacağız” diye konuştu.  

Yarışmaya 13-84 yaş arasında başvuruların olduğunu belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarışmaya İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Çanakkale, Bursa, Kocaeli ve Kayseri’den katılım var. Yüzme sporuna olan bu ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yıl yapılan başvuru sayısı geçtiğimiz yıla oranla daha fazla. Önümüzdeki yıllarda yarışmayı, uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. Tüm vatandaşlarımız yüzme yarışları ve ödül törenimize davetlidir” diye konuştu.

15 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak olan yarışmanın startı, saat 09:30’da Urla Karantina Adası Sağlık Koruma Yeri İskelesi’nden verilecek, finişler ve ödül töreni ise Urla Ali Rıza Mete Yelken Kulübü’nde olacak. Yarışma, katılacak sporcuların yaş kategorilerine göre, 2,5 – 5 ve 7,5 km lik parkurlarda düzenlenecektir.

Editör: TE Bilişim