Atatürk'ün Türkiye'yi Avrupa'ya tanıtmak için kullandığı 'Yüzer Sergi Projesi' yeniden hayata geçiriliyor. Türkiye'nin AB'ye getireceği katkıları anlatmak amacıyla içerisinde sergilerin yer aldığı bir gemi, Avrupa turuna çıkacak.

Türkiye'nin Avrupa'ya üye olması ile birliğe yapacağı katkının anlatılması için Atatürk'ün 1926 yılında kullandığı 'Yüzer Sergi Projesi' benzer bir uygulamayla yeniden hayata geçiriliyor. 'Türkiye Yüzer Sergisi' çerçevesinde, içerisinde Türkiye'yi tanıtan her türlü ürünün ve sergilerin yer aldığı proje Düzce'de de gündeme geldi. Türkiye Yüzer Sergisi projesi kapsamında Organizasyon Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Ülkü Güner ve Avrupa Birliği Uzmanı Can Baydarol, Düzce Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Şahin, Türkiye Yüzer Sergisi Projesi ile ilgili ne yapabileceklerine ilişkin bir görüşme yaptıklarını "Böyle bir sergide bizde yer almak isteriz. Fakat öncelikle durumun değerlendirmesini yapacağız" dedi.

Türkiye Yüzer Sergisi Organizasyon Komitesi Başkanı Oktay Ülkü Güner, bu proje ile Türkiye'nin geniş kapsamlı tanıtımı ile birlikte ihracata, turizme, yatırım olanaklarına, müteahhitlik hizmetleri ve yer alacak tüm sektörlere önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti. Daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede projenin detayları konuşuldu. Sergi, Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) tarafından kiralanarak Tekirdağ-Toulon (Fransa) arasında seferlere başlayan 2009 yapımı WESSEX RORO gemisi'nde düzenlenecek. 193 metre Uzunluk ve 26 metre genişliğine sahip gemi, biri açık ve 3'ü kapalı 4 katında 12 bin metrekare alana sahip. Türkiye Yüzer Sergisi Projesi, 7-8 Mart 2011'de İstanbul'da yapılacak açılış sonrası Yunanistan'ın Pire limanından itibaren, Napoli, Marsilya, Barselona, Lizbon, Le Havre, Londra, Anvers, Amsterdam, Hamburg, Kopenhag, Gdansk, Riga, Helsinki ve Stockholm limanlarını kapsıyor. Türkiye Yüzer Sergisinde kültürel ve sanatsal sergilere de yer verilecek. Fotoğraflarla Türkiye, Anadolu Medeniyetleri, Görsel Sanatlar , Geleneksel Türk El Sanatları sergileri açılacak.

 

 

Editör: TE Bilişim