Yunuslar üzerine askeri tatbikat

ABD, 2014-2019 yılları arasında sualtı patlaması tatbikatı yapmaya hazırlanıyor.

Uzmanlar, yüzlerce yunus ve balinanın öleceği görüşünde.

ABD donanmasının 2014 yılından 2019 yılına kadar bir dizi sualtı patlaması tatbikatı yapacağı ve bu süreçte yüzlerce yunus ve balinanın öleceğinin tahmin edildiği açıklandı.
 
ABD donanması Hawaii, Güney California ve Florida’nın batı kıyı şeridinde tatbikat yapacağını, bununla ilgili gerekli izinlere başvurulduğunu bildirdi. Açıklamada, “Denemeler yapılması zorunlu, sadece simülasyonla devam edilemez” denildi.
 
ABD Donanması Çevre Hazırlık Birimi Başkanı Amiral Kevin Slates, “Donanma mümkün olduğu sürece simülatörlerden yararlanıyor. Ancak askerlerin yeni teknolojileri nasıl kullanacaklarını öğrenmesi ve donanmanın elinde bulundurduğu imkanları gerçek anlamda test edebilmesi için bu tatbikatların yapılması hayati önem taşıyor” dedi.
 
Uzmanlar tatbikatın Doğu yakasında 186, Hawaii ve California açıklarında ise 155 balina ve yunusun ölümüne neden olacağını tahmin ettiklerini açıkladı. 

TOPLU İNTİHAR İHTİMALİ

Uzmanlar ayrıca tatbikatlarda kullanılacak sonarların milyonlarca deniz canlısına zarar vereceğini ve davranış biçimlerini değiştirerek toplu ölümlere neden olabileceğini iddia etti.
Editör: TE Bilişim