Yunanlı armatörlerin yeni gözdesi kamsarmax
 
Yılın ilk yarısında yaklaşık 5 milyar dolar değerinde 117 gemi siparişi veren Yunanlı armatörlerin yeni gözdesi ortalama 80 bin ton taşıma kapasitesine sahip kamsarmax gemiler.

Yunanlı armatörler yılın ilk yarısında 93 adet dökme kuru yük gemi siparişi verdi ve bu gemilerin 55 tanesi kamsarmax diye tanımlanan 80.000-82.000 dvvr/lik gemiler.

Bu bilgiler Pire merkezli brokerlik şirketi George Moundreas & Co’ya ait. Moundreas, bu gemilerin toplam taşıma kapasitesinin 4.4 milyon dwt, yatırım tutarının ise 2 milyar dolara ulaştığını söylüyor.

Yunanlı armatörlerin ilk altı ayda sipariş vermiş olduğu toplam gemi sayısı 117 ve bu gemilere yatırılan toplam para ise 4.9 milyar dolar. Sipariş verilen dökme kuru yük gemilerin 18′ini ise handysize tipi gemiler oluşturuyor.

Moundreas’ın verilerine göre Yunanlı armatörler aynı tercihi kamsarmax m dönem zarfında 1,5 milyar dolar değerinde 22 tane de aframax, suezmax ve vlcc siparişi vermiş.

Yunanlı armatörlerin yeni gemilerin inşasında Çin’in daha ucuz ve kredi imkanları olmasına rağmen Kore tersanelerini daha çok tercih ettiği görülüyor.

77 gemi siparişi Kore tersanelerine verilirken 38 gemi ise Çin tersanelerine gitti.

 

 

Editör: TE Bilişim