Yunanlı armatör Callimanopoulos altı tankere isim verdi

2006'da Çin'in Jingjiang City Tersanesi'ne verdiği üç suezmax ve üç aframax tankerle bu tersaneye tek seferde 400 milyon dolar toplamında sipariş veren tek armatör olan Gregory Callimanopoulos, gemilerin isim törenlerini birden yaparak bir rekor kırdı. 114.000 dwt'lik aframax tankerlere United Fortitude, United Grace ve United Honor isimleri verilirken, 163.000 dwt'lik suezmax tankerler United Dynamic, United Emblem ve United Ideal olarak isimlendirildi.

Gemilerin vaftiz törenleri Gregory Callimanopoulos Group adına 2007 yılında üç panamax tanker inşa etmiş olan kardeş tersane China New Times Shipbuilding Co.'da topluca gerçekleştirildi.

Gruba bağlı gemi işletmecilik şirketi Marine Management Services'den yapılan açıklamaya göre gemilerin tamamı en ileri tekniklerle donatılmış bulunmakta. United Fortitude'un 10 Ocak'ta hizmete girmesi beklenirken, geri kalan beş geminin hizmete giriş tarihleri 2010 Nisan olarak açıklandı.
 
Yunanlı Amerikalı armatör

Hepsi Yunan bayrağına kayıtlı olacak tankerlerin katılmasıyla bu gemilerin işletmeciliğini üstlenecek Marine Management yönetimindeki modern tanker sayısı 13'e yükselmiş olacak.

Bir dünya denizcilik divası Hellenic Lines'ın kurucusu Pericles G. Callimanopoulos'un oğlu olan Gregory Callimanopoulos 2005 yılında, eşi Tatiana ve oğlu Pericles ile New York'tan "Armatörlerin değirmeni" olarak adlandırılan Pire'deki Akti Miaouli'ye dönerek neo-klasik bir binayı şirketinin Yunanistan genel merkezi olarak hizmete açmıştı.

1912'de ünlü bir Yunanlı mimar tarafından tasarlanarak inşa edilmiş olan bina II. Dünya Savaşı yıllarında tahrip olmuş ve daha sonraki yıllarda bir sahil oteli olarak yenilenmişti.

1981'de binayı çok kötü durumda iken satın alan Callimanopoulos, binanın tarihi eser ilan edilmesinin ardından denizcilik müzesi yapılmak üzere hükümete önermişse de, önerisi benimsenmediğinden binayı asıl çizgilerini koruyarak 2002'de yenilemiş ve babasının anısına Pericles G Callimanopoulos adını vermişti.

Bu genel merkez binasında Gregory Callimanopoulos gruba bağlı Marine Management Services, Trade ile Transport Inc ve Toisa Limited şirketleri yer almakta. Gregory Callamanapoulos, daha önce yine Çin'de Toisa Valiant, Toise Vigilant ve Toisa Voyager adını verdiği gemi inşa ettirmişti.

Editör: TE Bilişim