Yunanistan, Deniz Kuvvetleri’ne ait stoklanan askeri mühimmatın kaybolmasından sonra kırmızı alarm durumuna geçti. Ülke genelinde geniş çaplı soruşturma başlatılırken soygun ve terör şüphesi üzerinde duruluyor. Duvar’ın haberine göre, Donanma’ya ait bir deniz üssünde kayda değer sayıda askeri mühimmat kayboldu. Yeni bilgiler ışığında Yunanistan mercileri kırmızı alarm durumuna geçerken, ülke basını soygun ve terör olasılıkları üzerinde duruyor. Yunanistan Donanma Komutanlığı Leros Deniz Teknik Tesisat Servisi’nde (YNTEL) stoklanan askeri teçhizatın kaybolduğunu duyurdu.

Kapsamlı soruşturma başlatıldı 

Yapılan resmi açıklamada deniz üssünde yapılan kontroller sonrasında “planlanan ve fiilen var olan askeri malzeme arasında tutarsızlıklar” olduğu gerçeğinin su yüzüne çıktığı duyuruldu. Donanma Komutanlığı olayın  Yunanistan askeri ve polis yetkilileri tarafından ele alındığını kamuoyuna bildirdi. Olayın meydana geliş koşullarını araştırmak için kapsamlı bir ön soruşturma da başlatıldı.

Terör şüphesi

Basında yer alan haberlere göre Yunanistan Polisinin Terörle Mücadele Birimi askeri teçhizatın nasıl kaybolduğunu belirlemek için kapsamlı soruşturma başlattı. Terörle Mücadele biriminin aktif hale gelmesi ve kendi soruşturmasını başlatmış olması komşu ülkede soygun ve terör bağlantısı şüphesini gündeme taşıdı.

İlk gözaltı

Askeri polis ile ilgili kovuşturma mercileri Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin bazı mensuplarını Leros’taki olayla ilgili olarak gözaltına almaya ve sorgulamaya başladı. An itibari ile soruşturma alt rütbeli subaylar üzerine yoğunlaşıyor.

Editör: TE Bilişim