Yunanistan’da genel grev hayatı felç etti

Yunanistan’da kamu ve özel sektör çalışanlarının hayat pahalılığı, işten çıkarmalar, çalışma koşulları ve kadroların yenilenmemesine tepki olarak başlattıkları genel grev ülkede yaşamı felç etti.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GESEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla yapılan greve, tren ve tramvay şoförlerinin 24 saat süreyle, şehir içi ve şehirler arası otobüs, metro, troleybüs şoförlerinin ise gün içinde iki kez ikişer saatlik iş durdurma eylemleriyle katılmaları üzerine büyük kentlerde ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi.

Gemi seferlerinin iptal edilmesiyle ana kara ile adalar arasında bağlantı koparken, sivil hava yolu çalışanlarının 12.00-16.00 saatleri arasında iş bırakmasıyla havaalanlarında da seferler aksadı. Kamu bankaları, elektrik ve su işleri daireleri ile postane çalışanları greve katıldı. Öte yandan, basın-yayın çalışanlarının da greve katılımı sonucu tüm Yunanistan’da basın toplantıları ve benzeri etkinlikler iptal edilirken, kamu ve özel televizyon kanallarıyla radyo istasyonları haber yayınlarını durdurdu. Haber ajanslarının da katıldığı grev süresince pek çok haber ağırlıklı internet sitesi sayfalarını yenilemedi.

Yazılı basın çalışanlarının bugün iş başı yapmamaları nedeniyle ülke genelinde hiçbir gazetenin basılmadığı, yarın gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı açıklandı.

Çalışanlar, Atina ve Selanik başta olmak üzere pek çok kentin merkezinde protesto yürüyüşleri yaptı.

Editör: TE Bilişim