Yunanistan, Frontex'ten göçmenler için 100 tekne istedi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Frontex’ten Ege denizi için 100 tekne talep ettiğini ve bu tekneler ile iltica hakkı verilmeyecek göçmenlerin Yunan adalarındaki göçmen kayıt merkezlerinden Türkiye’ye geri gönderileceğini açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Berlin’de Frontex ile ilgili Yunanistan’ın önerisini anlattı. Yunanistan Frontex’ten Ege denizi için 100 tekne talep ediyor. Bu tekneler ile iltica hakkı verilmeyecek göçmenler Yunan adalarındaki göçmen kayıt merkezlerinden (hotspot) Türkiye’ye geri götürülecek. Alman basınında gündeme gelen Schengen Antlaşması’nın askıya alınacağına dair senaryolar hakkında ise Nikos Kotzias “Alman hükümeti ile yaptığım temaslarda böyle bir atmosferin olduğunu görmedim” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı ayrıca Alman yönetimini “Artık Yunanistan’a ulaşan göçmenlerin yarısının Suriyeli olmadığı, Kuzey Afrika ülkelerinden geldiği ve 50 euro ile İstanbul’a kadar gelebildikleri oradan da 14 euro karşılığında Yunan adalarına ulaşabildikleri” konusunda bilgilendirdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim