Yunan basınından silah iddiası

Türkiye'den hareket etti

Yunan makamları, Türkiye’den hareket ettiği ileri sürülen ve Libya’ya giden Saint Vincent bandıralı Alexandretta isimi yük gemisini üç gündür Volos’ta limanda bekletiyor.

Gemide yapılan aramada üç konteyner dolusu silah ve cephanelik (AK-47, Dragunov, RPG-7 ve tabancalar) bulundu.

Yunan medyasına göre, Türkiye’de bir limandan hareket eden ve yakıt ikmali için Volos’un Asteria Agrias sahiline yanaşan gemide çimento yükünün yanı sıra üç konteyner de silah tespit edilince, Yunanistan Dışişleri, Maliye ve Deniz Ticaret bakanlıkları haberdar edildi.

Söz konusu silah ve cephaneliğin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanıldığı belirlenince Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) de devreye gerdi.

Liman yetkilileri, geminin, Libya’ya teslim edilmek üzere silah taşıdığına dair bazı evraklar bulunduğunu, ancak yine de durumun araştırıldığını ifade etti. Yetkililer, her şeyin yasal olması halinde geminin bir iki gün içinde yoluna devam edeceğini de söylediler. 

Yunan medyası, Türkiye’nin gemideki silah ve cephaneliği Libya üzerinden Suriye’deki muhaliflere göndermesi ihtimali üzerinde de durulduğunu iddia etti. 

Editör: TE Bilişim