Yumurtalık'a Liman Müjdesi

AKP Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yumurtalık ilçesinde, balıkçı limanı ile marina yapılacağı müjdesini verdi.

Ünüvar, Yumurtalık Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Yumurtalık'a güzel bir hizmet daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yumurtalık'ın, tarihi öneminin yanında turistik potansiyeli de olan bir ilçe olduğunu vurgulayan Ünüvar, antik bir kent olan Yumurtalık'ta çok fazla tarihi doku bulunduğunu ifade etti. Ünüvar, "Tarihi koruyarak yapılacak yeni liman sayesinde balıkçılarımız faaliyetlerini daha güzel bir şekilde yürütecek, ayrıca yapılacak yat limanıyla turistik potansiyel artacak" dedi. Ünüvar, 125 teknelik balıkçı limanının fizibilite ve projesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 500 bin TL ödenek ayrıldığını bildirdi. Fizibilite ve proje sürecinin tamamlanmasının ardından inşaatın hemen başlayacağını ve yaklaşık 2 yılda bitirileceğini ifade eden Ünüvar, projenin 20 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti.

Ünüvar, fizibilite ve projesi için 500 bin TL ayrılan yat limanıyla ilgili de çalışmaların sürdüğünü, yakında ihalesinin yapılacağını vurguladı.

Editör: TE Bilişim