Türk gemi inşa sektörünün yüz akı isimlerden. Beyefendi insan Ali Can ağabeyimizi kaybettik. 

Haliç Tersanesi eski Müdürü ve Denizcilik Bankası Eski Müdür Yardımcısı, Yüksek Mühendis Ali Can vefat etti. Can, son olarak İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde (YDO) düzenlenen “Pendik-Sulzer Motor Fabrikası” konulu konferansa konuşmacı olarak katılmış ve zor şartlar altında kurulan motor fabrikasını anlatmıştı. DENİZDER eski Başkanı Ali Can ise 563 yıl önce kurulan Haliç Tersanesi’nde 12 yaşında girdiğini ve 70 yıl görev yaptığını söylemişti.

Haliç Tersane Müdürlüğü görevini de üstlendiğini hatırlatan Can, “Tersane müdürü olduğum zaman ne Haliç Tersanesi ile ilgili ne de burada yapılan gemilerle ilgili bilgi vardı. Tarihe meraklı 3 mühendis arkadaşımız işe koyuldu ve bir kitap hazırladık” dedi. Can, Haliç Tersanesi ile ilgili güncel projelerde Fransızlara bile görüşleri sorulmasına rağmen onlarca yılını buraya vermiş çalışanlara sorulmamasını garipsediklerini söylemişti. Kendisi aynı zamanda Denizcilik ve Tersane Mensupları Derneğinin (DENİZDER) eski başkanıydı.

Merhum Can’ın cenazesinin 8 Kasım 2020 Pazar günü (yarın) saat 11.30, Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. Merhum Y.Müh. Ali Can'a Allah’tan rahmet, ailesine ve denizcilik camiasına başsağlığı diliyoruz.

Editör: TE Bilişim