Yuınanistan Ege'de 161 Kaçak Göçmen Yakaladı

ATİNA -AA- Yunan sahil güvenlik ekiplerinin son 48 saat içinde düzenledikleri operasyonlarda toplam 161 kaçak göçmen yakalandığı, 5'i yabancı uyruklu 6 kişinin ise insan taciri oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Yunanistan Deniz Ticaret Bakanlığının açıklamasında, Ege Denizi'nde dün yürütülen operasyonlarda, Sisam (Samos) adasının Gatos Burnu açıklarında 63 ve Eşek Adası (Agathonisi) yakınlarında 43 olmak üzere, plastik botlarla karaya ulaşmaya çalışan 106 kişinin yakalandığı, insan taciri olduğu belirlenen 18 yaşındaki yabancı uyruklu bir kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Koyun (İnuses) Adası'nda bugün ülkeye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 19 kaçak göçmen tespit edildiği kaydedilen açıklamada, gözaltına alınan tüm kaçak göçmenlerin ifadelerinde, "Türkiye kıyılarından denize açıldıklarını" söyledikleri bildirildi.
Bakanlık açıklamasında, Patras ve İgumeniça kentlerinde de sahte belgelerle ülkeyi terk etmeye hazırlanan 36 kaçak göçmen yakalandığı, kaçaklara yardımcı olan 4'ü yabancı uyruklu 5 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim