Yücel Hoca'yı Ebediyete Uğurladık

Arşiv konusundaki eksikliği her zaman dile getirilen Türk denizciliği, en donanımlı değerlerinden birini  daha yitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Odabaşı sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Odabaşı için ilk tören İTÜ Taşkışla Yerleşkesi'nde düzenlendi.

Törene Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da katıldı. Törende yaptığı konuşmada, İTÜ'de birçok değerli öğretim üyesini ebediyete uğurladıklarını belirten Naiboğlu, ''Yücel Hoca, daha önceden ebediyete uğurladığımız hocalarımız gibi, Türk denizciliğinin adam yerine konulmasını sağlayan kişilerden biriydi.'' dedi.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahsen Özsoy da, Odabaşı'nın dopdolu bir akademik yaşamı olduğunu ifade ederek, ''Onun yaşamını yitirmesi büyük bir kayıp. Üniversitemiz adına tanrıdan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Türk Loydu Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa İnsel de, Prof. Dr. Odabaşı'nın vakfın bayrağını daha da yukarılara taşıdığını ifade etti.

Odabaşı'nın cenazesi, yerleşkedeki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Camide, Odabaşı'nın eşi İrene Odabaşı ve oğlu Yıldırım Odabaşı taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazına başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Erol Yücel, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, SEDEFED Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türk Loydu Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa İnsel de, İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, Vapur Donatanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Duman, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler ve denizcilik sektöründen adını sayamadığımız binlerce katıldı.

Teşvikiye Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası merhum Yücel Odabaşı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlar üzerinde cenaze arabasına konuldu. Feriköy mezarlığına büyük bir konvoy halinde getirilen naaş, burada defnedildi. Sevgili Yücel Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Yerinde rahat uyu hocam. Sevgi ve dualarımız hep seninle olacak ve seni hiç unutmayacağız.

yucel-hocavefat.gif
  
yucel-hoca.gif

 

yucel-hoca3.gif

yucel-hoca7.gif

yucel-hoca4.gif

yucel-hoca6.gif

Editör: TE Bilişim