YTÜ MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI

1967’den günümüze Gemi İnşaatı Mühendisi yetiştiren YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü, fakülte olarak ikinci dönem mezunlarını 14 Haziran 2011 tarihinde verdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dursun ALKAN mezunlara ileriki hayatları için tavsiyelerde bulundu ve başarı dileklerini iletti.

 Daha sonra sırasıyla GMO Başkanı Osman KOLAY, GESAD Genel Sekreteri Mustafa ÜNAR, YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri ŞAHİN, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail YÜKSEK ve Denizcilik Müsteşarı Hasan NAİBOĞLU konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bahri ŞAHİN fakülteyi daha da ileriye götüreceğini ve hedefinin bir Denizcilik Üniversitesi kurmak olduğunu belirtti.

 YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail YÜKSEK, ailelerin çocuklarını 4 yıl önce kendilerine emanet ettiğini ve şu an o emaneti gurur içinde teslim ettiklerini, mezunların alacağı diplomaların altında üniversitenin imzasının bulunduğunu ancak esas imzanın sahibinin öğrencilerin aileleri olduğunu belirtti.

Denizcilik Müsteşarı Hasan NAİBOĞLU mezunlara tebriklerini ileterek, onları iş hayatlarına denizcilik selamı ile uğurladı.

Diplomalarını alan öğrenciler yemin töreninin ardından keplerini fırlatıp beyaz baretlerini takarak, tören programının ardından düzenlenen kokteylde veliler ve hocaları ile sevinçlerini paylaştılar.

Editör: TE Bilişim