İleri Teknolojiler Sempozyumu

 Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen "İleri Teknolojiler Sempozyumu"nda, bilgisayar teknolojisinden, inşaata, denizcilikten, malzeme konusuna kadar pek çok alanda, en ileri teknolojiler tartışıldı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi'nde, 7.'si düzenlenen sempozyuma, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Parlak'ın yanı sıra yerli ve yabancı akademisyenler, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı. Sempozyumda, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı sunum yaparken, yurt dışında yaşanan teknolojik gelişmelerle, Türkiye'deki teknolojinin karşılaştırılması imkanı bulundu.

Sempozyumun açılışında konuşan YTÜ Rektörü Yüksek, tüm dünyada ekonomik, sosyal ve politik alanda gelişme sağlanabilmesinin teknolojik gelişmelerle mümkün olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmenin temelinde ise bilim ve teknoloji alanında yapılan buluşlar ve sağlanan gelişmelerin uygulanabilir olmasının yattığını belirten Prof. Dr. Yüksek, "Küreselleşen dünyada işletmelerin rekabet gücünü artırması için bilgi birikimi ve maddi imkanlar biraraya getirilmeli ve ortaya çıkan yeni ürün, ekonomik değeri olan satılabilir bir ürün haline getirilerek ekonomiye kazandırılmalıdır" dedi. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin konuşmasında, Türkiye'de son 10 yılda idare, üniversiteler ve sektörün teknolojiyi daha çok dikkate alan bir anlayış içinde çalıştığını söyledi. Sanayi, üniversite ve kamu işbirliğinin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Şahin, sanayi ve kamuyu biraraya getirmedikçe başarının mümkün olamayacağını ifade etti.

Sempozyumun başkanlığını üstlenen Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Parlak ise, sempozyumun farklı üniversite, endüstri ve sanayiden gelen araştırmalar için, ileri teknolojilerin değişik alanlarında değerli fikirlerin paylaşılacağı, endüstriyel ürüne dönüşebileceği yenilikçi fikirlerin kapılarının aralanacağı bir platform olacağına inandığını söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanlarının katıldığı sempozyumda, enerji alanındaki gelişmeler, bilgisayar teknolojisinin sanayideki kullanımı, malzeme ve kontrol bilgisi, denizcilik ve inşaat alanlarındaki en ileri teknolojik gelişmelerin ele alındığı çok sayıda bilimsel bildirinin sunumu yapıldı. Programda, sempozyumun hazırlanmasına katkıda bulunan sektör temsilcilerine de plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim