YTSO Donanma İhalesinden Çekildi

Eski Donanma Tesisleri’nin bulunduğu arazinin Yalova Belediyesi’nde gerçekleştirilen ihalesini 20 bin TL veren Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) kazanmıştı. Ancak YTSO Meclisi düzenlenen olağanüstü toplantıyla ihaleden çekilme kararı aldı.

YTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen Olağanüstü Toplantıya meclis üyeleri tam kadro katıldılar. Yaklaşık 1 saat süren mecliste YTSO Başkanı Celal Özel ihale ve sonrasındaki süreçle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Ardından yapılan oylamada meclis oy çokluğu ile ihaleden çekilme kararı verdi. Meclis çıkışında açıklamada bulunan YTSO Başkanı Celal Özel, “Olağan üstü düzenlenen mecliste yönetim kurulumuzun ihaleden çekilme kararını tartıştı. Meclisimiz oy çokluğu ile ihaleden çekilme kararı verdi” dedi.

İhaleden çekilme kararının gerekçelerini açıklayan YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel ise, “YTSO Meclisi en son toplantısında özellikle ihale alındıktan sonraki süreçte işin hukuki sürecinde bazı sorunların olacağı ki oda şudur. Olası projede yaklaşık 160 metre karelik bir kapalı alan var. Bu alanın kurulması planlanan nokta ise park olarak görülüyor ve yürüme alanları var. Belediye bu ihaleyi alıp bu tesisi yapmamız halinde bu alanın lokal olarak kullanılması isteğine destek veriyor. Fakat bu resmi olarak verilebilen bir şey değil. Onlar sadece bunu iyi niyetle söylüyorlar. Ancak biz hukukçularımızla konuştuğumuzda bu alanla ilgili her hangi bir şikayet olması halinde ya da belediye ve YTSO’da yönetimsel bir değişiklik olursa hukuka uygun olarak bu park alanı ve yolları devreye sokmak isteyebilirler endişesini bize ilettiler. Böyle bir şey olması halinde ise yatırımın mantığı çöküyor. Kişisel olarak ve bir çok meclis üyemizde kişisel olarak burada oda birkaç lira zarar etse bile bu lokalin olması görüşüne sahip olsa da hukuki olarak bu risk oda bazında kabul edilemez bir durumdadır. Meclisimizde de bu konunun tartışılması sonrasında meclis üyelerimiz oy çokluğu ile ihalenin bırakılmasına karar verdiler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim