Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin, Yozgat’ın Şefaatli ilçesi ve merkez Kur’an kursu hocalarından oluşan 31 kişilik kafileyi umreye gönderdi.

Daha önce de Yozgat ve İstanbul’daki fabrikalarında çalışan işçi ve eşlerini, ilahiyat fakültesi öğrencilerini, hafızları ve vatandaşları da umre için kutsal topraklara gönderen iş adamı Şahin, bugün de Şefaatli ilçesindeki Kuran kurslarında görevli hocalar ve hafızlardan oluşan 31 kişilik grubu gönderdi.

Umreye gidecek vatandaşlar için Bilal Şahin Külliyesi'nde yatsı namazına müteakip uğurlama töreni düzenlendi. İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu’nun okuduğu duaların ardından umre yolcuları, yakınları ile vedalaşarak otobüsle Ankara Esenboğa Havalimanı'na hareket etti.

İş adamı Bilal Şahin, en mutlu günlerinden birini bu gece yaşadığını belirterek, imkanları ölçüsünde Yozgat’ın bütün ilçelerindeki Kur’an kurslarında görevli hocaları umreye göndereceğini söyledi. İş adamlarının da imkanları dahilinde böyle organizasyon yaparak bu duyguyu yaşamaları gerektiğini söyleyen Şahin, "Allah, bu kardeşlerimizin sağ salim umre vazifelerini yapıp dönmelerini nasip etsin. Özellikle başarılı öğrencilerimizi umre ile ödüllendirdik. Başarılı insanları ödüllendirmek gerekir. Elimde imkan oldukça bu tür hizmetleri sürdüreceğim. İnşallah bu diğer iş adamlarımıza da örnek olur onlarda işçilerini ve vatandaşları umreye gönderir." ifadelerini kullandı.Cihan
Kaynak: cha