Yönetim Kurulu Validebağ'da Toplandı

Gemi Mühendisleri Odası, Validebağ Korusu yanındaki alanda yapılan inşaata karşı çıkanlara destek vermek için Yönetim Kurulu toplantısını Validebağ'da yaptı.

Gemi Mühendisleri Odası, Validebağ Korusu yanındaki alanda yapılan inşaata karşı çıkan mahalleli ve doğaseverlere destek vermek ve polisin sivil vatandaşlara uyguladığı şiddeti protesto etmek için 44. dönem Yönetim Kurulu toplantısını Validebağ'da yaptı.

Oda yöneticileri, "Validebağ Çadırı"nda "sembolik" olarak Yönetim Kurulu toplantısını yaptıktan sonra, inşaat alanı önünde polisin kurduğu barikatın önüne giderek, burada da bir basın açıklaması yaptı. Gemi İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sektereteri Burak Acer, "Gemi mühendisliğinin ilk inşaa malzemesi ağaçtır. Ahşap tekneler yaparak, gemi mühendisleri ilk teknelerini oluşturdu. Dolayısıyla ağaç bizler için önemli bir unsurdur. Biz yıllardır, bin yıllardır ağaç fidelerinden gemiler yaptık. Bu açıdan baktığımızda, gemi mühendisleri ağaca çok önem veren bir kitledir. Ağaç bizim için önemlidir. O yüzden buradayız" dedi.

Yönetim Kurulu toplantısına, Oda Başkanı Sinem Dedetaş, 2. Başkan Ferhat Acuner, Genel Sekreter Burak Acer ile Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 20 kişilik bir grup katıldı. Basın açıklaması sırasında, İzmir 'den gelen küçük bir grup da Validebağ sakinlerine destek verdi.

Editör: TE Bilişim