Yolcu gemisine 20 metrelik balina takıldı!

ABD'de yolculuk bitiminde limana yanaşan kruvaziyer kaptanı, şoke oldu: Dev geminin seyahat boyunca burnuna takılan 20 metrelik balinayla yol aldığı anlaşıldı.

ABD'nin Alaska eyaletinden yola çıkıp yakınlarındaki Kanada'nın Vancouver bölgesi limanına ulaşan turistik gemiyi görenler şaşkına döndü. Prenses Kruvaziyer Hattı'na bağlı Safir Prenses adlı yolcu gemisinin ön kısmına 20 metre uzunluğunda bir balina takıldı. Gemi seyir halindeyken sürüklenmekten kurtulamayan balina, yüzgeçleri ve vücudunun bir kısmı su yüzünde kalmış bir şekilde cumartesi günü Vancouver limanına vardı. Vancouver Sun gazetesinin haberine göre, vücudunun ortasından eğilmiş, yana yatmış bir halde limana sürüklenen balinanın nasıl öldüğü bilinmiyor. Balinanın görüntülerini gördüğünde şaşkınlığını saklayamayan İngiliz Deniz Memelilerini Koruma Merkezi'nden Lisa Spaven, ölen hayvanın Kanada'nın kuzeyindeki açık sularda yaşayan ve nesli tükenmekte olan bir türe ait olduğunu söyledi.

KAPTANIN HABERİ YOKMUŞ

Spaven, gemi kaptanının limana varana kadar balinanın varlılığından haberdar olmadığının anlaşıldığını belirterek, balinanın gemiye canlı mı yoksa ölü mü takıldığının incelemeden sonra anlaşılabileceğini vurguladı. Spaven, "Balinalara çarpan gemiler, bu hayvanların yaşamını tehdit eden en önemli nedenlerden biri" diye konuştu.

A boater inspects a dead whale stuck on the bow of the Sapphire Princess in Vancouver, July 25, 2009.

 

Editör: TE Bilişim