Türk Loydu Newsletter

 Paris, Tokyo, Akdeniz, Hint Okyanusu ve Karadeniz dahil tüm Liman Devleti Kontrolü Memorandumlarının ortaklaşa düzenleyeceği; vardiyalarda görevli personelin STCW’78 Konvansiyonu gereği (Manila dğişiklikleri dahil), istirahat sürelerine uygunluğunu kontrol etmek amacıyla bir yoğunlaştırılmış denetim kampanyası başlatacaktır.

Bu kampanya 3 ay sürecek ve 1 Eylül 2014’te başlayıp 30 Kasım 2014’te sona erecektir. Yoğunlaştırılmış denetim kampanyası kapsamında, güverte ve makine dairesi vardiyacılarının istirahat süreleri detaylı olarak denetlenecektir. Bu amaçla denetçiler, Gemiadamları Donatımında Asgari Emniyet Belgesi’ne ve istirahat süreleri kayıtlarına odaklanan, 10 maddeyi içeren kontrol listesi kullanacaklardır. Bunlara ilaveten; vardiya düzeni, Gemiadamları Donatımında Asgari Emniyet Belgesi’nin makina zabiti içermesi ve geminin otomasyon sistemine sahip olmasına ilişkin bilgileri kaydedecektir.

Kontrol listesinin bir kopyası Türkçe ve İngilizce olarak bu linkten indirilebilir. 

http://www.turkloydu.org/TurkLoydu/Deniz-Endustrisi-Hakkinda/Newsletter/Newsletter_Files/STCW-CIC-Kontrol-Listesi.aspx

Eğer eksiklikler bulunur ise, liman devleti denetçileri, eksikliklerin giderilmesi için Kaptana belirli süre için talimat vermek veya eksiklikler giderilinceye kadar gemilerin tutulmasına kadar varan önlemler alabileceklerdir.

Daha detaylı bilgi için:
Okan ÇETİN
Emniyetli Yönetim Sistemleri Birim Başkanı
TÜRK LOYDU DENİZ ENDÜSTRİSİ BÖLÜMÜ
Telefon: +90-216-5813700 (PBX)
Fax : +90-216-5813810
E-posta: [email protected]
Web : www.turkloydu.org
Mehmet AVCI
Liman Devleti Kontrolleri Sorumlusu
TÜRK LOYDU DENİZ ENDÜSTRİSİ BÖLÜMÜ
Telefon: +90-216-5813700 (PBX)
Fax : +90-216-5813810
E-posta: [email protected]
Web : www.turkloydu.org
Twitter.com/TL_Marine
Türk Loydu LinkedIn Discussion Group

 

Editör: TE Bilişim