Savunma ve güvenlik işkolu çalışanlarının yıpranma payı için topladıkları imzalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a teslim edildi.

Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanlarının başlattığı imza kampanyası kısa sürede ulusal boyut kazandı. Gölcük ve İstanbul tersanelerinde çalışanları, topladıkları yaklaşık 10 bin imzayı T.B.M.M. Başkanlığına sundular. İzmir, Adana, Kayseri, Ankara, Sakarya, Eskişehir, Mersin, Samsun ve diğer illerde ise imza toplama işlemleri devam ediyor. Özel güvenlikçiler ile toplanan imzaların 100 bin rakamına ulaşması bekleniyor.

13 kişiden oluşan bir ekiple Ankara’ya giden Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanları, sırasıyla Kocaeli Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Zeki Aygün, Kocaeli Milletvekili AB Karma Parlamento üyesi Lütfü Türkkan ve T.B.M.M. Başkan Yardımcısı Meral Akşener ile görüşmeler yaptılar. Gölcük ve İstanbul’dan toplanan imzalar bir dosya halinde Genel Kurulda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından teslim edildi. Harb-İş Sağlık Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Bağımsız İşçi Hareketi Üyesi Osman Kalkan “İmzalarımız çöpe atılmadı. Savunma ve Güvenlik işkolu çalışanları arkadaşlarımız hak ettikleri yıpranma payını mutlaka almalılar. Toplanan imzalar itibarlıdır ve değerlidir. İmzalarımız çöpe atılmak için toplanmadı. İmza kampanyamız bütün yurtta devam ediyor” dedi. Tersane çalışanları, kendilerine ilgi gösteren parlamenterlere de teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim