YILPORT, JUBILEE''Yİ AĞIRLADI

Yılport'un ağırladığı gemi, tüm kategorilerde (konteyner, tanker vb.) değerlendirildiğinde Körfez'e giriş yapan en büyük gemi olarak gösteriliyor.
 
Yılport Konteyner Terminalinde, Çanakkale Boğazından geçiş yapan sayılı büyüklükteki Konteyner gemilerinden olan ve MSC yönetimindeki; 332 metre uzunluk ve 43 metre genişliğe sahip dev konteyner gemisi Northern Jubilee ağırlandı.

Tüm kategorilerde (konteyner, Tanker vb. )  değerlendirildiğinde dahi İzmit körfezine giriş yapan en büyük gemi olan 94.419 gross tonluk Northern Jubilee 26 Ekim tarihinde Yılport 1 numaralı rıhtıma yanaştı ve yaklaşık 17 saat süren operasyonun ardından 27 Ekim’de Yılport’tan ayrıldı.

Türkiye’nin endüstriyel anlamda en gelişmiş bölgesi olan Marmara’da bulunan İzmit Körfezi, şimdiden Türkiye’nin lojistik merkezi haline gelmiş durumda. Deniz lojistiği anlamında da körfez sahil şeridi boyunca hizmet veren pek çok liman işletmesi bulunuyor.

Bölgedeki en önemli yatırımlardan biri olan Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri 2014 yılı için hedeflediği 2.000.000 TEU kapasite hedefiyle sadece Marmara Bölgesi için değil Karadeniz için de geçiş kapısı olmaya en güçlü aday.

 

Editör: TE Bilişim