Yıldız şölenine Antalyalılar ilgi gösterdi

Halk arasında "yıldız kayması" olarak adlandırılan göktaşı yağmuru ülkenin bir çok yerinde görüntülenmeye gözlemlenmeye çalışıldı.

Halk arasında "yıldız kayması" olarak adlandırılan göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından perseide, Antalya'da ilgi gösterildi -Şehrin Saklıkent gibi yüksek ve ışıktan uzak kesimlerine gelen fotoğraf ve gökyüzü meraklıları, gözlem yaptı ve göktaşı yağmurunu görüntülemeye çalıştı

 Halk arasında "yıldız kayması" adlandırılan en bilinen göktaşı yağmurlarından perseidi izlemek isteyenler Antalya'nın yüksek kesimlerinde gözlem yaptı. Saklıkent gibi şehrin yüksek ve ışık almayan kesimlerine gelen gökyüzü meraklıları, buralarda kurdukları çadırlarda kaldılar ve göktaşı yağmurunu gözlemlemeye çalıştılar. Fotoğraf meraklılarının da ilgi gösterdiği göktaşı yağmuru için bazı fotoğraf kulüpleri gezi düzenledi. Bazı vatandaşlar sazlar eşliğinde türküler söyleyerek gözlem yaptı.

Gökyüzü meraklıları götaşı yağmuru boyunca keyifli bir akşam geçirdi. Göktaşı yağmurunu izlemek için Saklıkent'e gelen Alper Durmazer, Konya'dan gezmek için arkadaşlarıyla kente geldiklerini, göktaşı yağmurunu Saklıkent'te izleme kararı aldıklarını söyledi. Durmazer, gece boyunca Saklıkent'te kalacaklarını ve gözlem yapacaklarını dile getirdi.

"Gökyüzü meraklıları" Kocaeli'de buluştu

Kocaeli Bilim Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Amatör Astronomlar Kulübünce düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Şenliği"nde bir araya gelen vatandaşlar, göktaşı yağmurunu izledi, uzmanlardan gök bilimi hakkında bilgi aldı. Etkinlikte oluşturulan atölyelerde çocuklar gezegenlerin yerlerini ve yıldız haritalarını öğrendi.

Bursa'da meteor yağmuru gözlemlendi

Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen meteor yağmuru, Bursa'nın İnegöl İlçesinde de gözlemlendi.

Erzurum'da meteor yağmuru gözlemlendi

Halk arasında "yıldız kayması" olarak adlandırılan meteor yağmurlarından "perseid", Erzurum'daki Aziziye Tabyaları'ndan gözlemlendi.

Editör: TE Bilişim