Yıldırım'dan İran’a: “Nabucco’ya hoş geldiniz"  
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İranlı Ulaştırma Bakanı’na, “Şüphesiz İran’ın Nabucco Projesi dışında olması asla ve asla beklenemez. Nabucco’ya hoş geldiniz” dedi.


10. Ulaştırma Şurası’nın Bakanlar Oturumu’nda katılımcı bakanlar ülkelerindeki ulaştırma yatırımları hakkında bilgi verdiler. Oturumun sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Sorular içinde en ilginci İranlı Ulaştırma Bakanına yöneltilen, “Nabucco Pojesi’nde en büyük gaz üreticisi olmanıza rağmen neden yer almadınız, ya da davet mi edilmediniz” sorusuydu.

İranlı Ulaştırma Bakanı İran’ın Rusya’dan sonra dünyanın en büyük ikinci gaz üreticisi olduğunu anımsattı ardından, “Bu soruyu dostum, kardeşim yanıt vermeli, çünkü bu projeyi başlattıklarında İran’ı dahil etmediler ama umut ediyorum gelecekte biz de bu projeye katkı sağlarız” dedi.

Meslektaşının bu sözleri üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “ Nabucco bir ülkenin değil, Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Kuzeye herkesin paylaştığı bir insanlık ve evrensel barış projesidir. Şüphesiz İran’ın bu proje dışında olması asla ve asla beklenemez. Hoş geldiniz Nabucco’ya” sözleriyle karşılık verdi.  

İranlı Bakan bu sözler karşısında Yıldırım’a teşekkür ederek “İran ve Türkiye kardeş ülkelerdir” dedi.

ABD'nin İran'ın Nabucco Projesi'ne katılmasına karşı olduğu biliniyor.


 
 
 
 

Editör: TE Bilişim